>>Hovedside>>Brugermanual<<

Pladearkiv - Brugermanual

Denne manual prøver at give dig en forståelse for hvordan programmet virker og hvorfor det er lavet som det er.

Programmet er først og fremmest lavet, fordi jeg havde et behov for at føre en slags bogholderi over mine plader, men også for at jeg kan lade mig inspirere af min pladesamling. Med dette program er jeg nu i stand til at analysere min pladesamlig bedre, - dvs. jeg kan nu finde det musik, som jeg har lyst til at høre.
Princippet er, at jeg påklistrer nogle attributter på enten Kunstneren, Indspildningen eller Pladen. Alle disse attributter har jeg oprettet forinden.

Medium
Det kan f.eks. være Medium. Jeg opretter her CD, LP, Armitech Harddisk eller en gammel tør rundstykke. Det er ligegyldigt, - bare der er musik eller film på mediet.

Kanaler
Jeg købte for et stykke tid siden et surroundanlæg. Ikke til film, men til musik og en del musik er nu udgivet i Surround. Det kan du sætte på en plade, så du senere kan se hvad du har i f.eks. Surround eller Stereo.

Genre
Jeg opretter også Genre. Her vil det typisk være Rock, Klassisk eller Pop, men Finsk Råbekor eller Snork vil også være fint.

Nationalitet
Jeg synes egentlig også at det er interessant at katagorisere hvor kunstnerne kommer fra. Det har jeg kaldt Nationalitet, men ordet er frit, så lav din egen geografi: USA, GB, Scotland, Mols Bjerge eller hvad du nu kan finde på og, - ikke mindst, - senere gerne vil kunne finde kunstnere fra.

Årstal
Årstallet skal du ikke oprette, men alligevel sætte på en indspildning.

Når du først har påklistret alle disse attributter på dine emner, så er det sjovt at se resultatet fra den anden side. Nu kan du se hvad du har fra et bestemt årstal eller på et bestemt medium


Panelet

Skærmbilledet er opdelt i to sider: venstre og højre, samt af menuerne øverst i billedet. Hvis du vil lære mere om brugen af programmet, bør du nu læse lidt om menuerne:
Menuer

Panelets venstre halvdel

Venstre halvdel viser en liste over emner. Det kan være plader, kunstnere eller andre emner fra menuen Emner.

Panelets højre halvdel

Ved at klikke på et emne i venstre halvdels liste, får man dette emnes deltaljer at se i højre halvdel.

Udvælgelse af emner

Når alle plader er indberettet til programmet, har du mulighed for at vælge dine plader ud fra forskellige kriterier. Du kan f.eks. vælge at se hvilke plader, du har med en bestemt kunstner eller du kan vælge alle dine SACD'er eller alle plader med Surround.

Filtertekst

Hvis disse valg ikke er gode nok, har du også muligheden for at søge i emnerne. Du har måske valgt at få vist alle dine plader. Du indtaster nu david ind i Filtertekst og nu får du kun vist plader hvor "david" indgår. I mit tilfælde er det plader med "David Gilmour" og "David Bowie".

"Fly over"

Alle noter, som du indtaster til de emner du opretter, vil blive brugt som hjælpetekst i andre billeder.
Jeg indberettede nogle noter om Bob Dylan, da jeg oprettede ham som Kunstner. Disse noter vil senere blive vist, hvis man lader musen glide hen over feltet med kunstnerens navn.

Kartoteket

Hvis du er interesseret i hvordan kartoteket er bygget, skal du kigge her.
Opdateret d. 25.4.2006