>>Hovedside<<

Pladearkiv Version 3.1

>>Download
>>Billedserie
>>Installationsvejledning
>>Brugermanual
>>Udgaveliste
>>Ønskelisten
>>Problemer?
>>Dogmeprogrammering

>>Skriv til mig ...

>>Mine plader (lavet af Pladearkiv)
>>Pladeliste (til Palm Pilot)

Pladearkiv - en hjælp til pladenørden ...

Pladearkiv er et program, der hjælper dig med at holde styr på din musik. Men mere vigtigt; - den hjælper dig med at finde det musik, du har lyst til at høre. Der er mange måde at udvælge sin musik på. Måske vil du se hvad du har med en bestemt kunstner eller gruppe. Måske vil du se hvad du har af musik på SACD eller hvad du har i Surround. Du kan også kategorisere din musik som du vil. Du laver selv dine kategorier: Rock, Klassisk eller Finsk råbekor. Du bestemmer selv!

Hvorfor skal jeg lave et kartotek over mine plader?

Der kan være adskillige årsager til at føre et kartotek over sine plader:

  • Du har så mange plader, at det efterhånden er svært at holde styr på hvad du har
  • Du vil gerne opdele dine plader og dit musik i kategorier, så det bliver lettere at finde den musik, som du har lyst til at høre.
  • Du vil gerne være sikker på at dit forsikringsselskab får alt at vide om din pladesamling, efter et indbrud. Det er svært at huske, hvad man har, - jeg ved, hvad jeg taler om :-(
  • Du vil gerne udveksle musik med dine venner og derfor gerne fortælle, hvad du har
  • Du vil gerne se din musik i nogle sammenhænge, som der er svært ellers at se. F.eks. hvad har du af Blues. Hvad har du af SACD eller hvad findes der fra et bestemt år?
  • Du ønsker at notere, hvad du har af personlige oplevelser vedrørende kunstnere, musikindspildning eller en bestemt plade.

Et eksempel fra programmet. Det viser hvilke oplysninger man kan få på en plade

Når du har oprettet kartoteket af din musik, kan du få lavet en HTML-side med din musik. Den kan du lægge på din hjemmeside eller sende den til venner, så de kan hvad du har af musik. Du kan også danne en XML-fil, som kan bruges til databaseprogrammer og regneark, - hvis du skulle få lyst til det.

Den nemmeste måde, at lære programmet at kende, er ved at installere det og starte med at lege med det. Du kan imidlertid få et overblik over programmets muligheder, ved at kigge på billedserien.

Nedenfor kan du downloade det. Du må frit kan bruge programmet og forære det videre, men du må ikke videresælge det eller dele deraf. Det er et fritidsprojekt, som du gerne må bygge videre på. Det er kodet i Java, så du skal have installeret Java Runtime Environment, inden du kan få det til at virke. Du kan finde en JRE hos Sun eller IBM

Download

Klik på linket nedenfor og du vil få downloaded en zip-fil, som indeholder bl. a. en jarfil med programmet. Programmet er nemlig programmeret i Java.

Pladearkiv: V3.6 11.04.2007
Hele zip-file (Første gang) Kun programmet (Efterfølgende download)
Pladearkiv.ZIP Pladearkiv.jar

Når du har hentet "Pladearkiv.ZIP" ned på din computer, skal du extracte "Pladearkiv.zip". Du vil nu kunne starte Pladearkiv ved at dobbeltklikke på "run.bat".

Lige nu kører programmet på mit arkiv, som jeg (meget opfindsomt) har kaldet test Når du skal til at bruge programmet rigtigt, kan du frit gå ind i "run.bat" og ændre sti-navnet der. Ligenu står der:

java -cp .\Pladearkiv.jar dk.elbaek.Pladearkiv .\test

Du kan altså have flere forskellige databaser med plader. Du skal bare have flere foldere og en bat-fil til hver.

Installationvejledning

Hvis ikke du er helt fortrolig med installation af java-programmer, kan du kigge på denne vejledning.

Brugervejledning

Der er lidt vejledning til dig som ny bruger, men prøv også at lege lidt med test-databasen første. Hvis du er ny og skal til at lave dit første kartotek, så brug endelig menupunktet "Dan Plader". Det er smart!

Ønskeliste

Programmet bliver aldrig færdigt, men det bliver hele tiden bedre og bedre. Det kan lade sig gøre fordi, der hele tiden er ønsker til forbedringer. Jeg har selv listet nogle af de forbedringer jeg kunne tænke mig i ønskelisten.

Dogmeprogrammering

Jeg ved ikke om andre har den samme last som mig. Jeg er professionel IT-medarbejder, men det er også min hobby at programmere. Jeg er programmeringshåndværkeren, der ikke får lov at lave det i arbejdstiden, som jeg gerne vil. Så ligesom snedkeren, laver jeg også noget jeg kan bruge derhjemme, men det skal gøres efter nogle regler. Her kommer vi til >>Hovedside>>Brugermanual<<
Pladearkiv er et forsøg på at efterleve mine egne dogmeregler. Det er svært, men den vigtigste regel er:
Programmer det selv!!

Udgavelisten

For hver udgivelse af en bedre udgave af programmet, skal der helst være en lille beskrivelse af hvilke ændringer denne udgave har i en udgaveliste. Det vil hjælpe til at udnytte nyhederne og også hjælpe i en evt. fejlfinding.

Problemer?

Hvis du har problemer med programmet, skal du måske lige kigge på, hvad der ligger bag dette link til forslag til løsning.


Opdateret d. 8.3.2007