>>Hovedside>>Ønskeliste<<

Pladearkiv - Ønskeliste

Listen er ikke i en særlig prioriteret orden. Kom selv med flere ønsker.

 1. Selektiv gem
  Lige nu bliver alle filer gemt når der trykkes på "Gem"-tasten. Af hensyn til performance ville det nok være mere rigtigt kun at gemme den ændrede fil.
 2. Import af andre databaser.
  Det kunne være rart at kunne importere andres databaser, - f.eks. kunstnere og måske endda indspildninger og plader. Man kunne jo købe en pladesamling.
 3. Pladetroldmand (Wizard)
  Når man har købt en ny plade kunne det være rart at der var en hjælp til at oprette denne plade i databasen i en arbejdsgang.
 4. Javadoc
  Der skal laves en fyldestgørende dokumentation i programmerne, så andre kan rette i programmerne
 5. Netadgang
  Nogle oplysninger kunne hentes fra nettet, - f.eks. CDDB.COM (Gracenote)
 6. Flere indspildninger på en plade
  Visse plade, - især nyere CD'er, - har flere indspildninger på Ún plade. Det bør kunne fremgå af programmet. Det gælder måske især klassiske plader.
 7. Sange
  Hvert nummer på en plade skal kunne være registreret, - helst normaliseret i sin egen fil, så man kan finde ud af hvor en sang bliver brugt.

Løste ønsker:

 1. Cover
  Man skal kunne lægge et billede af coveret ind, så det bliver vist ved valg af en plade.
 2. Udlån og indlån
  Det kunne være rart at kunne markere nogle plader som udlånt eller indlånt.
 3. Export af XML
  Lige nu er det ikke en integreret del af programmet at eksportere en XML-fil med alle oplysninger fra databasen. Den nye XML-eksport skal have de samme XML-nøgleord som databasen.
 4. Hjælp
  Der skal være hjælp som i alle andre programmer. Hvor meget er endnu ikke fastlagt. Måske skal der laves en "manual" til hjemmesiden.
 5. Årstal som attribut
  Årstallet bliver i dag indtastet som en tekstattribut, men hvis programmet underopstarten lavede en liste af årstal fra f.eks. 1956 ville man kunne udvælge den man ønsker og så kunne man senere vælge plader og indspildninger fra en tidsperiode eller et bestemt årstal.
 6. Udseende
  Det er muligt i Java Swing at vælge forskellige udseender for panelerne, - f.eks. Windows eller MAC. Måske skal brugeren kunne vælge sin foretrukne udseende, - på panelerne, altså :-)
 7. Samleoprettelse
  Hvis man er ny, skal det være nemt at oprette sin pladesamling. Når man har oprettet sine "Indspildninger", skal man kunn e generere alle sine plader, - som f.eks. til "CD" og "Stereo".
 8. Flyover
  Når en pålade bliver vist, bliver også nogle attributer vist. Når cursoren sætter på dette felt, skal der vises et "flyover" felt med noten til denne attribut.
 9. Ønskeplader
  Der bør lavet en liste over Indspildninger, som der endnu ikke er plader til, - dvs. plader man godt kunne tænke sig.
 10. Vis både indspildninger og plader på en kunstner
  Det er vel rimeligt interessant at kunne vise hvilke plader man ejer med en bestemt kunstner. Indspildninger viser, hvad jeg har registreret om kunstneren og det fortæller vel mere om hvad jeg kunne tænke mig at eje.
 11. Vis emner som bruger en specielt attribut.
  F.eks. vis hvilke plader der bruger "SACD" når man viser listen over pladetyper og trykker på "SACD"
 12. Pladetyper skal ændres til "Medie"
  Det er mere rigtigt at kalde det et medie end Pladetype, da mediet f.eks. også kan være Casette eller noget helt andet i fremtiden.