Jens Elbæk
Hjem Ferie
Computer
Sprog
Musik
Geografi Vin Chaos (En) Game of Life (En) Sodoku (En)
Tilbage

Vin - Mine oplevelser med vin

USA

New York State Napa Valley

New York State

Brotherhood Winery
Udenfor Brotherhood Winery
Udenfor Brotherhood Winery
Skilte viser vej
Skilte viser vej
Stenlade hos Brotherhood Winery
Stenlade hos Brotherhood Winery
Udstilling- og salgslokale
Udstilling- og salgslokale
Samtale i kælderen
Samtale i kælderen
Vintønde
Vintønde

Napa Valley

Dagbog fra lørdag, den 17. september, 2016
Vi skulle op i Napa Valley og især besøge Robert Mondavi's "vinslot". Inde i Napa Valley begyndte der at komme spredte vinmarker, men på ingen måde så koncentreret, som vi kender det fra Europa's vinområder. Der ligger huse og små byer imellem. Mondavi's ejendom ligner mere, det vi forstår ved et vinslot. Der er vinmarker omkring og i bygningerne var der forberedt til stort rykind af vininteresserede. Det skulle vise sig, at de fleste vist ikke var særlig vininteresseret, men bare ville se stedet og sidde i skyggen af en parasol og drikke rosé.
Der var er menukort over vine, som man kunne smage. Det var ikke billigt, men jeg valgte fire fra hver menu. Chardonney, Fumé Blanc (Sauvignon Blanc) og selvfølgelig Pinot Noir. De hvide var ganske spændende og ikke så kvalmende tygge og fede, som jeg tidlige har smagt fra Californien. Jeg forventede mig meget, men blev lidt skuffet. Den første, som var standard, levede slet ikke op til alle de andre jeg har smagt på turen og den anden PNX, nåede næsten op til mine forventninger.
Nu var det vist min tur, til at sætte mig ud på terrassen i skyggen og nyde et glas eller to. Jeg bestilte en tallerken ost og spurgte fruen, som havde betjent mig undervejs, hvor de kom fra. De var fra nabolaget, bortset fra én, som var fra Vermont. "Er det ikke der Bernie Sanders kommer fra", spurgte jeg. "Jo, det er rigtigt. Han er sikkert flink mand privat", svarede hun. "Så du har ikke stemt på ham?", spurgte jeg. "Nej, bestemt ikke", blev der svaret. Jeg skulle ikke forfølge min nysgerrighed, men bare spekulere på, om man virkelig på dette fine sted, kunne finde på at stemme på Trump. Det får vi nok aldrig at vide. Sonja kørte selvfølgelig hjem. Denne gang ville vi køre på Golden Gate Bridge over til San Francisco. Det blev så via Sonoma Valley, hvor der også dyrkes vin. Igen noget spredt. Næste gang tror jeg, at jeg vil bruge lidt mere tid på vinene her. De kan godt, hvis de altså vil.
Porten til Mondavi Wine
Porten til Mondavi Wine
Vinmark hos Robert Mondavi
Vinmark hos Robert Mondavi