Jens Elbæk
Hjem Ferie
Computer
Sprog
Musik
Geografi Vin Chaos (En) Game of Life (En) Sodoku (En)
Tilbage

Vin - Mine oplevelser med vin

Portugal

Vindistrikter
Vindistrikter
Portugal er et vinland lidt for sig selv. De er nok mest kendt for deres Portvin, - men de laver også et utal af andre vine, - for det meste lavet på deres egne druesorter. De laver selvfølgelig rødvin, hvidvin og rosèvin, men også deres egen Vinho Verde; den "grønne vin". Den er meget lig hvidvin, men en smule perlende. Dejlig forfriskende en varm sommerdag.
Portugal har deres egne druesorter og de har mange, men den vigtigste rødvinsdrue er "Touriga nacional".
De mest kendte vindistrikter er Dao, Vinho Verde, Duoro/Porto og selvfølgelig Madeira, men der er også Alentejo og Algave.

Lissabon

Portvin

Dagbog fra 9. juli 2014
"Meget tæt ved er der en meget traditionel vinhandler, som har virket i flere generationer. Man kunne få smagsprøver på portvinen, så det måtte jeg også prøve. Det blev til tre forskellige portvine. Almindelige vine kunne man ikke smage."
Vi travede videre ad de små gader og stødte ind i en Portvinsbar. Her kunne man smage hvad man havde lyst til af portvine. Vi var de eneste i baren, så vi fik en snak med indehaveren og to glas, - èn med hvid portvin og en med rød portvin. Vi drak nu ikke det hele, for selvom vinen smagte godt, så bliver man nemt svimmel i varmen.
Udenfor portvinsbutikken
Udenfor portvinsbutikken
Indenfor i portvinsbutikken
Indenfor i portvinsbutikken
Vinlisten
Vinlisten

Almindelig vin

Dagbog fra mandag, den 14. juli 2014
"Jeg var egentlig på vej hjem til værelset, da det slog mig, at der på den store plads nede ved floden var et smagelokale etableret af Den Portugisiske Vinforening. Et meget fint og airconditioneret lokale. Der var ikke mange mennesker derinde. Man køber et kort med en chip i og fylder penge på kortet. Der er automater, - én med hvide/grønne vine og en med røde. Jeg fyldte godt på kortet og gik i gang.
Den første var en grøn vin, Vinho Verde. Det er en hvidvin med ganske små og få perler. Dejlig vin. Det var de alle, uden undtagelse, så det nævner jeg ikke mere. Alle vinene er produceret på portugisiske druer. Der er omkring 250 forskellige druesorter, så der er nok at tage af. Vinene er næsten altid en blanding af to til fire forskellige druer, - igen både grønne, hvide og røde. De grønne og hvide vine havde meget forskellige udtryk; lette, krydrede, bløde og frugtagtige. Gå endelig i gang med hvide portugisiske vine.
Så kom jeg til de røde. Igen meget forskellige udtryk. Meget drikbare nu, - men nogle af dem var også mellem fem og ti år. En medhjælper forklarede lidt om vinene. De har alle, næsten uden undtagelse, ligget på egetræsfade, men man mærkede ikke den traditionelle vaniljesmag. Det havde bare givet dem karakter og fjernet en del af garvesyren. De mange forskellige druer og distrikter giver en helt utrolig variation. Jeg skal virkelig til at dyrke de portugisiske vine, når jeg kommer hjem.""
Udenfor vinsmagningslokalet
Vinsmagningslokalet
Vinbaren
Vinbaren
Vinglas
Vinglas
Udstilling af forskellige vine
Udstilling af forskellige vine
Vinpriser
Vinpriser

Madeira

Madeiravinsmagning
Madeiravinsmagning
Vinglas ved smagningen
Vinglas ved smagningen